2007.04.28. Szombat

Na hello!

Érdekes nap volt a mai :)
Már tegnap mikor Miskolcon jártam, újra elment az olajnyomás (l. előző hsz) ... de ezen már nem lepődtem meg...
Azonban a ma reggel már viccesebben indult :D Úgy volt a program, hogy 9kor indulok haverért miskolcra, és onann irány Emőd, Off-Road . Reggel indulok, de mire a főútig leértem, leállt a kocsi, semmi röffenés. Tipikusan amikor nincsen nafta. Hátramegyek és lőn: csont száraz a benzinszűrő.... pedig a tank félig.... Hát mint kiderült, AC pumpa IS megadta magát plusz a benzincső is eltört szal még levegőt IS szívott... na mondom hogy jutok én el emődre....hazasétáltam, ahol találtam egy "alig használt" ac-t... annak a membránjából ill. felsőrészéből plusz az eredetiből összekovácsoltam 1et, kicseréltema  benzincsöveket, és miután akarbit feltöltöttem, indult is a gépezet, és már levegőt se szívott. Na a lényeg, uszkve 2 óra szívás után menetkész voltam, bár elég olajos :D   Kicsit igaz rángatott út közben az elégtelen benzinadagolás miatt, dehát ne panaszkodjon az ember, ha szart rosszra cserél ki javítás gyanánt :) Csakhogy most este - gondoltam nem maradok hajnalig offroadon, nehogy éjjel kelljen szereli - mikor beindítottam, hátramentem, és hát az AC ütemesen spriccolja ki a benyát magából a ventillátorházra :D Húú mondom bele se akarok gondolni, mennyi lehet a fogyasztás :D   De sikeresen hazaértem végül és még ki se gyulladtam  ...  Szóval most szépen  lepihen a kicsike, amíg nem kap új AC-t és új olajpumpát :S

Itt kérdem már akkor meg, hogy szerintetek lehet külön venni alkatrészt az olajpumpához?  Mert egyben, házzal, mindennnel kicsit necces :D De szerintem tuti ott van a hiba, mert csak ha felmelegszik a motor akkor jön elő a gond...magyarán mikor már jó folyós az olaj...

És mit gondoltok a motor nyári átállításáról azaz a termosztát-burkolat levételéről?
(remélem több választ kapok, mint az előzőre :S )
bye!

Kommentek

Buszos Petya

Én egy évig úgy használtam a Buszt, hogy nem volt rajta a termosztátház. (Elvitte a porfestõ azzal, hogy a jövõ héten hozza :D :D :D ) Tulajdonképpen semmi érdemleges hatása nincsen. Télen egy kicsit nehezebben melegedett be, a bringa, meg nem vót fûtés. Sztem nyugodtan rajtahagyhatod, mert semmit nem javít a hûtésen, ha leszeded.

Az olajnyomás-probléma meg sztem azért van, mert nem megfelelõ olajat használsz. A szintetikus és félszintetikus olajakat nyugodtan elfelejtheted, sima ásványi olaj kell. A Castrol GTX-et magasztalja mindenki, próbáltam, tényleg nem rossz, de nekem a piros Shell Helix-szel se voltak gondok.

Törölt felhasználó

az enyémbõl kivettem a termosztátot, kézzel állitom a zsalut. egyébként olajhütõt tettem bele, +1 l olajjal jár.igy a motornak soha sincs melege. villogó olajnyomásra biztosabb a nyomásmérés,utána gombacsere valami német modellére.kicsi a valszinüsége a hig olajnak.

Zsó

Hmmm hát igen valszeg jobb hûtés miatt akkro nem fogom levenni a termosztátot - ami egyébként kiválóan mûködik. Hogy megmondjam az õszintét, winny olajat vettem bele, :S:S:S Én hülye :S Mindjuk nem tudom ásványi-e avagy sem. DE 15W40es.... szóvalszerintetetk az olajat kéne lecserélnem?
Olajnyomás-gomba meg vadi új , bár kispókos.... sajna így hirtelenjében nem tudok senkit, akinél meg tudnám mérni a nyomást..... Nincsen miskolci AutoBlogos?? :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!