2007.05.14. Hétfő

Ma szépen viselkedett a kicsike, semmi gond nem jelentkezet szerencsére. Bár a 3as helyett igen sokszor az egyesbe akar beugani, és akkor darál egy jót. Szerintetetk miért lehet ez? Pedig minden egyes 3.ba váltásnál kitolom jobbra és mégis :S Vagy nem csak nekem van ennyire közel az 1. és a 3. ?

Vasárnap viszont történt egy apróbb affér: hegyen felfelé visszalöktem 3.ba, rántott egyet a kocsin és elment az egyik henger na mondom mi tört már el?  elég rosszat sejtettem, de kiderült, hogy csak a kábel ugrott le az 1. gyertyáról. Ám ez elég érdekesen: a gyertya végén lévő kis átalakító csavarodott le a menetről és benne volt a pipában. De hogy hogy a z anyja kínjában sikerült lecsavarodnia, nem értem..mindenesetre raktam rá egy másikat ...

Kommentek

Lajoska

A váltónál lehet, hogy a karon lévõ kis, egyik oldalán lesíkolt gyûrû lesz a ludas, a síkolásnak jobb oldalra kell néznie, és 3-4-ben fel kell feküdnie a kulissza jobb oldalán.
Kitolod jobbra koppanásig, ám a síkolás elmászkálása miatt a gyûrû pereme koppan a kulisszához, ami 6-7 mm-rel kijjebb van.
A hátramenetet be szokta venni?

Zsó

Lajoska #4472:
Hmm hát ez lehet... hátramenetet beveszi, de nem tudom, hogy mennyire könnyen kéne neki, mivel több öreg autó is votl már a családban hozzá vagyok szokva, hogy sokszor nem kell finomkodni rükverzbe rakáshoz....szóval nem tom, de tény, h be szokta venni végülis. De mondom egyest szokszor kilöki, ha kicsit nagyobb gázzal indulok, vagy gyorsabban engedem rá a kuplungot, és ez a hülye darálás is sokszor elõfordul..

Tibee

Szerintem lelazult a rugalmas váltóösszekötõd.

Zsó

MEg fogom nézni, Tibee , már más is mondta közben, hogy az lehet a hiba!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!