2007.06.26. Kedd

Na szép nap volt a mai: reggeltől estig pókoztunk Polskival és egy halom hibát kijavítottunk.
Reggel úgy indult a dolog, hogy kimentünk megnézni az olajszintet. 8:30-ra kint volt a nívópálca, de fél óra múlva már nem volt olajteknő a motoron :D Cseréltünk karbi alatt bakelittálcát és tömítéseket, AC alatt bakelitet és tömítéseket, megnéztük miújság a főtengelyyel és a hajtókarcsapágyakkal: itt minden rendben... Nyilván az olajat leengedtük, és elég sok volt benne - vagy 3 decivel több mint ami kéne (max jelzés fölött).... ki lett cserélve a váltó gumiharang, ugyanis volt rajta egy "apróbb" szakadás: az egész teljesen szét volt szakadva. Mivel már rosszalkodott a váltó, sanszos volt, hogy kevés az olaj benne. Na ez aztán olyan kevésnek bizonyult, hogy benyelt egy liter hikomolt :D Egy az egyben :D   Plusz le volt lazulva a váltóösszekötő is, az is meg lett húzva. Ezek után rá sem lehet ismerni a váltóra.
Amíg Polski a váltón babrált és beraktam egy rádiót a kocsiba, ami már nagyon hiányzott oda :)
Továbbá megvizslattam a  leszedett olajteknőt is, olyan szinten volt rossz, hogy nemhogy csak be voltak nyomódva a hűtőcsatornák az alján hanem el is volt tömődve teljesen olajos sárral, így az olaj abszolút nem kapott hűtést - és én még csodálkoztam miért forr fel a motor :D
Aztán kopogás hallatszódott a himbasor felől, és mikor szétszedtük kiderült, hogy az egyik himba be volt rágódva, alig lehetett forgatni, így a himbasort is kicseréltük.
Azután megjavítottuk a kmórát is végre: kiderült, hogy az újfajta spirálházban régifajta spirál volt így nem ért benne végig rendesen. Kicseréltük, és láss csodát remekül szuperál :P
Azután még kicsit a szívató is szívatott minket, mert behúzni belehetett de vissza nem ment az istennek se, így meg kellett igazítani a karnál a bowdent. (ld. Buszos petya mai bejegyzése :P )
És így készen állunk a holnapi útra Ibrányba ~110km :D Reméljük nem lesz semmi gond.
Teknő nélkül Polski tigriscsíkos lett az olajos gumiszőnyegtől :D

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!