2007.10.05. Péntek

Szép ez a mai nap, nem? Gyönyörűen szemerkél az eső, síkosak az utak, élesek a kanyarok... Hát nekem ezt ma sajnos sikerült is kihasználnom :'(
10 óra előtt néhány perccel Harsány felől a Miskolc előtti egyenesre forduló kanyarban megcsúszott a kocsi, és már nem tudtam megfogni, belecsúsztam orral az árokba. Néhány kocsinak integestés után az egyikük meg is állt, gyorsan kihúzott onnan , majd leálltam a közeli bekötőúthoz. Ekkor már hallottam is a kerék hgoy súrolja a kasztnit.
Megnyomódott a jobb eleje egy picit, a lökös el is hasadt a szélén. Sajnos azonban a kerék is furcsán állt... benéztem gyorsan alá: hát a laprugót tartó kengyel bizony eltört és a rugó elmozdult hátra vagy 5 centit. A reaktorfedél is elég furcsán állt, közelebbről szemügyre véve kiderült, hogy valami csavarodás történt ott is, felnyitva látszik, hogy jobb oldalon elvált a hegesztés ugyanúgy mint elől. (süti gyerek munkáját dícséri a 2 pontot összehegesztett elem :S )
Nyúltam a telefon után, és Kürtösi Tibit sikerült elérnem, aki nagyon rendes volt, és hamarosan meg is érkezett. Rövid tanácskozás után visszament a petneházy boltba új kengyelért. Nekiálltunk a szerelésnek, de a belső csavarhoz az istennek sem sikerült hozzáférni, úgy hátrafeszült a kengyel. Kerék le, laprugó kiakaszt és így már nagy nehezen sikerült. Az alu bakot tartó belső csavar vagy 30-40 fokban kihajlott, de szerencsére a hegesztése nem tört el így sikerült visszahajtani. Ellenben a bak hátsó része letört. Mikor vissza akartuk fogatni a laprugót, ért minket a meglepi: kb 2 centivel el van mászva a laprugó és a villa :S Végül drótkötéllel és a másik pókkal sikerült kihúzni, nameg egy jóadag kalapáccsal és szenvedéssel. Végül csak visszaraktuk, és még a behajlott kaszni kikalapálását is elintéztük gyorsan, hogy ne érjen bele a kerék a kanyaarokban.
Imígyen összebarkácsolva elindultunk hazafelé szép nyugodt tempóban. Otthon még kiderült, hogy a jobb hátsó kerék is üt: lehet, hogy kapott a lengőkar is ... Plusz a hármast is elég hülyén vette a váltó, dehát biztos az összekötő felfeküdt az árok partján, tehát az is biztosan kapott....

Hogy ezek után mi következik? Pénzgyűjtés... :S Meg a hátfájásom kikúrálása :P
Ennyire záródik.. A két ponton összefogott lemez nem bírta...

Kommentek

kissefa

Úúú, ez nem szép :( Még jó, hogy neked nem lett nagyobb bajod.

Tibee

Huhh! Részvétem. Mennyivel sikerült megfogni az árkot? Sok sikert az újjáépítéshez! Ilyenkor érdemes a lehetõ legtöbb dolgot megcsináltatni az autón, ha már úgyis meg lesz bontva.

Kürtösi Tibi autóján miért sárga a csomitartótetõ?

Zsó

kissefa #7038:
Tibee #7039:
Körülbelül 60-nál csúsztam meg, de az árokba érkezéskor már csak olyan 30-40 lehetett saccra.
Igyekszem minél több pénzt összeszedni, keresni egy jó kasztnist és amit lehet javítani...

Tibi csomiteteje fényezés alatt van (már egy ideje :P )

nyuszy

Zsó #7040:
Az nem 30-40 volt, akkor nem ment volna így el a futómûved :(
Részvétem :(

Tibee

Zsó #7040:
Alul a hosszmerevítõk nem hajlottak el? Belül a padlólemeznek az a része, ami a pedáltartó lemez környékén van nem deformálódott?

Zsó

Nem tudom mert most zuhog az esõ szóval nem tudtam tûzetesebben átvizsgálni... de remélem nem.
Az ajtók pl tökéletesen záródnak, ott nem görbült semmi.

Tibee

Zsó #7044:
Csak azért kérdem, mert amit most bontottunk Pókot, az 50-nel kóstolta meg az árkot és ott aztán hajlott minden. Hátul nincsen semmi gondja, tehát a motortértetõ az szépen záródik, de a jobb oldali hosszmerevítõ az szépen felhajlott és ezáltal benyomta a jobboldali padlólemeznek a elsõ felét. Bár ez szerintem nagyban függ attó, hogy hogy kaptag el az árkot, mert ez az autó telibe belement és a homlofal, két sárvédõ, csomagtartó-fenéklemez, csomagtartólemez szépen elmászott. Ahogy a képeket néztem az incidensrõl, szerintem Nálad nem ilyen súlyos a helyzet. Sok sikert és persze szerencsét hozzá. :)

KG

Uh, de kemény, részvétem. :( :(
Mindig ilyentõl fostam, de eddig csak a padkáknak csúszkáltam neki. :)

nyuszy

KG #7046:
Én meg repültem le 70-nel másfél méterrel lejjebb lévõ szántásba, ahol a földbe csapódva azonnal megálltam, és összesen egy lengõkar meg a segédkormány elgörbülésével megúsztam.

Tibee

nyuszy #7048:
És azután lett Enikõ olyan, mint most? Úgy értem, hogy morcos, meg vérnarancs-színû?

Egér

Részvét. Sok sikert és erõt az újjávarázsoláshoz.

Zsó

nyuszy #7048:
Nekem viszont eléggé csúnya állapotban van rozsdaügyileg lényegében minden így a teherbírásuk nagyon kicsi :S Plusz a rossz lakatolás... Már csak azért sem lehetett nagy a becsapódási sebesség, mert az öv egyáltalán nem nyomott meg, be sem ütöttem semmimet stb

Zsó

Egér #7050:
Köszi

Törölt felhasználó

azt a picsa :(

Ne keseredj el, megoldjuk kijavítjuk ;)

nyuszy

Tibee #7049:
Jaja.

Zsó #7051:
1. Ez még nekem is a lakatolás elõtt volt.
2. Engem sem :)

Lajoska

Jaj. Részvétem.

Törölt felhasználó

nyuszy #7054:
Azért az sem volt semmi Nyuszy amikor a szûz friss fényezéssel szálltál be a patakmederbe. ;) Gondolom kapaszkodtál mint a buszon. :)

Törölt felhasználó

Zsó #7052:
Jól megyengetted a kasztnit... :( Fõleg a hátulja érdekes... Jobbulást!

nyuszy

Nick_Marteen #7058:
Nem volt rá idõm :)

KeMa

Tibee #7049: Miért, ha igen, te is belehajtasz misivel a szántásba? :D :D :D

Tibee

KeMa #7064:
Nálam a szántás nem szántás, hanem egy Toyota Avensis volt. Ja, és a Toyotának nem lett semmi baja, csak a hátó lököse besárgult az irígységtõl. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!