2008.10.03. Péntek

Gyönyörű esős reggelre ébredtem. Mi mást csinálhatna ilyenkor a hülye egyetemista, mint nekiáll kocsit szerelni :)

Ugye ott jártam, hogy motor kint van... Na tegnapelőtt kiszedtem a váltót is, minek tengelyét kézzel megforgatva már hallani lehet valami rendellenességet. Tekintve, hogy egyrészt sose szereltem még váltót, másrészt van egy komplettem a '79-es kúposban, nem igazán gondolkoztam rajta, hogy mi legyen...csere. Azért leszedtem a fedelét, s láttam, hogy a kis fogaskerék eléggé ledarált, de így első ránézésre semmi durva hiba. ezek után még utána kellett járnom, miért ereszti a motor az olajat a hátsó főt.szimmeringnél, plusz a lendkereket is le kellett cserélnem, mert az előző önindító bele-bele darált. A hátsó szimmering rendben volt, csak a csapágy és a blokk közötti tömítés újult meg, remélem ezzel a hiba elmúlik. Kapott a kocsi új lendkereket és kuplungtárcsát is, majd az egészet összeraktam.

Nosza ma reggel nem bírtam aludni, így már 7 előtt kint álltam a két kocsi között a szakadó esőben. Kisebb szenvedés után fellőttem a sörsátrat, és nekiálltam kivenni a pirosból a váltót. Tekintve hogy 5 évnél régebben áll már kint, ez annyira nem volt egyszerű feladat, de azért megoldottam. Miután kiszedtem, nekiálltam letisztítani mindenek előtt. Blokktisztítóval átfújtam, átkeféltem és slaggal lecsaptam. Kb. a 3. ilyen művelet után már alig volt rajta valahol kosz. Utána belenéztem, minden oké, még valamennyi olaj is volt benne. Ezt szépen leengedtem, átmostam a rednszert. és feltöltöttem friss anyaggal :) Láttam rajta, hogy örül neki... A váltón még az abróbb tisztogatások, zsírzások után több tennivaló nem akadt.

Na de ezek után benéztem a motortérbe, ahol vééégre volt egy csomó hely, így sokmindent meg tudtam csinálni. Kezdve a tisztogatással...Aztán a fűtéscsövem volt lelazulva, azt fogattam fel rendesen. Szerencsére többé már nem fogja rángati a bowdenes önindító, így remélhetőleg stabil marad. Találtam egy meglepő dolgot, ami saját hanyagságom következménye: a benzintank 1 csavarját alátét nélkül raktam fel. és így az anya átugrott a lyukon... meg még sok-sok apróságot megcsináltam.

Apróbb szívásokkal visszaraktam a motort, váltót, pöccre indult is a kcisike, és némi kulissza állítás után egész türhetően vált. Sajnos azonban észrevettem, hogy a 2-es szinkron nem épp tökéletes... na mindegy...

És egy kis update: most mentem vele egy rövid kört, amihez már ugye világítás is kell... és bakkanókban el-el halványul a lámpa fénye, szóval valahol valami letestel.... de mi?!?!?! kicsit idegesít.... pitsába


Kommentek

Tibee

Fotóóót a piros kúposról. Mindenérõl! :D :D :D Anno láttam képeket róla a fiat126.hu-n, de azóta a frissítés miatt lekerültek.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!