Szervizlátogatás

Újabb szervizlátogatásra jött el az idő: a hirtelen terhelésre megránduló motor, illetve a hidegen benzinről gázüzemre átállás közbeni rángatásra gyógyírt jelentett a gáz üzemanyagszűrő cseréje. A régiből elég szép adag kosz jött ki a szaki elmondása szerint. A miskolci Autógáz Ásznál voltam a Népkertnél. Megnézte a gázreduktor tömítéseit is, keresve, hol folyik el a hűtőfolyadék. Végül csak egy lelazult csövet talált alatta, így remélhetőleg a csöpögés gondja is megoldódik végre valahára...

Ezen kívűl meglátogattam a Peugeot Fábiánt is, ahol felkerültek az új Michelin nyárigumik, a télik pedig pihenni mennek.
Érdekesség: megnézték a fékbetétek állapotát, amit 95%-osnak ítéltek, azaz szinte újnak. Ez azért öbb, mint 70 000 km megtétele után viccesen hangzik :)
Ezen kívül volt olajcsere, a szokásos, gyári Total Quartz 5w40-re, olajszűrő, légszűrő és pollenszűrő csere.
A km óra állás 254600 km volt.

Kommentek

Soma22

A fékekről:
Sosem szabad elfelejteni, hogy 70ezret bele lehet tekerni autópályán is nagyon hamar, a fékek pedig mit sem kopnak, vagy városban, ahol ennyi km után komplett fékrendszert is cserélhetsz, lehet hogy kétszer. Talán ilyen okok miatt keres sok ember (köztük én is) vidéki(értsd nem pesti használatú) autót. Emellett pedig sok függ a vezetési stílustól is persze.

pinyti

Nem meglepő ez fék dolog, ahogy olvasom, szinte csak pályán, hosszú távokon használod a gépet. Esetedben ez tök normális. Amúgy én is előbb megvennék egy ilyen garantáltan pályán használt autót akár 300 000km feletti futással is, mint egy kétballábas városi autóját 50 000km-rel. Utóbbi szinte végig hidegen ment, s legyilkolták róla a féket, kuplungot egyaránt. Nem beszélve arról, hogy azért az autópályák burkolata jobb, s a padkák valamint a fekvőrendőrök is lényegesen ritkábbak rajta...

Zsó

Soma22 #55542:
pinyti #55545:
Persze, az ok-okozati összefüggés egyértelmű, mégis meglepődtem, hogy csak ennyit kopott :) Az autó eladásától kicsit félek is, mert mire sor kerül majd rá, akkorra bőven meglesz a 300 000+ km, ami eléggé nehezítő tényező az eladásnál. Hátha majd ez a blog segít meggyőzni a leendő vásárlót, hogy bátran ezen autó mellett tegye le a voksát, és ne egy "159000" km-es mellett...

Soma22

Zsó #55546:
Erről Becsületesnepper szavai jutnak mindíg eszembe:
Nem kilóméteróra állást veszünk, hanem állapotot.

Amikor a kettes dízel golfomat kerestem, direkt át is siklottam azokat a hirdetéseket, amik 200ezer bevallott kilóméter alattiak voltak. A mostanit külsőleg lerúgott állapotban vettem meg, 280ezer km-el. Még ez is hihetetlen számomra, és mindig csak magamból indulok ki(évi 25-30ezer km-t megyek). Aztán amikor az elejét rendbe kellett raknom, akkor meglepődve vettem ki a gyári kerékcsapágyakat, a gyári termosztátot, stb. Lehet nem annyira szép(lakk teljesen lekopott, felületi rozsda itt-ott), de rendben van a kocsi. Magyarországon nem hiszek a km-nek a kocsikban.
Ha logikusan gondolkodok, inkább veszek egy félmilliót futott kocsit, ami jó állapotban van, költöttek rá, karbantartották, mint egy olyt, ahol az óra tekergetésével "szervizelik" a kocsit.

Zsó

Soma22 #55547:
Nem érdekel egy eladó autó? :D

Soma22

Az elmúlt időben agyaltam párszor, de a golf eljutott arra a szintre, amikor nagyobb befektetés megtartani, mert rendbe lett rakva rajta minden, jól eszik, nincs vele gond. Peu meg nem lesz többet :)

Zsó

Én egy citroen C5-ön gondolkozom, hidropneus felfüggesztéssel, 2. generációsban (akár a legújabb faceliftes, 2011-től). Nagyon nem tartják az árukat, németországban nagyon olcsók...

Soma22

Zsó #55566:
Minden "miért"-nek megvan a "mert"-je ;)
Asszem ha valamikor autót váltok, visszatérek a 2000es évek japánjaihoz. Mazda 3, Mitsu lancer, Nissan, ilyesmi. Német, francia a kizártak között.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!