Karácsonyi szerviz

Karácsony előtt ismét eljött az ideje egy kiadós szervizelésnek, ugyanis összegyűlt néhány teendő.
Ezúttal nem a szokott helyen voltam, hanem egy jó ismerőshöz vittem az autót Miskolcra, mivel az ünnepek miatt úgy is arrafelé voltam.

A kijavított dolgok listája:
-a kuplungcsere óta szakadt motortartó bak cseréje
-sebességjeladó csere (néha már le-le esett a sebességjel néhány másodpercre, ami azért volt zavaró, mert ha ilyenkor a tempomat aktív volt, akkor a motor újraindításáig letiltja szoftveresen a használatát)
-motorolaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő csere (a pollenszűrő az aktív szenes verzió, olaj a szokásos gyári Total Quartz 9000 5W40)
-első fékbetétek cseréje. Jó sokáig bírta a régi, ami még az új tárcsákkal akkor került bele a kocsiba, amikor azt megvettem. Most végre  felhasználhattam a már hónapokkal ezelőtt a biztonság kedvéért megvett Brembo fékbetéteket (jó drágák voltak, úgyhogy örülök, hogy nem mentek kárba :D )
-ismét átnézték töviről-hegyire a futóművet, rázópadon megnézték a lengéscsillapítók állapotát, de az égegyadta világon semmilyen hibát nem találtak. Ennek ellenére néha hallani egy koppanást, elsősorban kanyarodáskor. Ez továbbra is rejtély marad.

Ami kimaradt: a bal hátsó ablak bowdenes szerkezete megmakkant, félig megy le csak az ablak, majd utána megakad. Erre most nem volt idő, majd valamelyik hétvégén leszedem már az ajtóburkolatot, hogy megnézzem, mi a pálya...

A szervizből 275755 km-es óraállással hoztam el az autót.
km óra állás szervizeléskor

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!