Nyárigumi-csere

Végre megfelelő lett a csillagok állása ahhoz hogy én, a régi gumik felnin, az új gumik, és a szerelő is elérhető legyen.
Így ma felkerültek az új nyárigumik a felnikre, majd az autóra.
A gumik, amiket végül választottam: Hankook - Ventus S1 EVO2 K 117 (CB71) 225/55R17 97 Y
A koreai márkát nem próbáltam még sosem, de az ADAC (és egyéb) teszteken jól szerepelt, és nem utolsósorban azért olcsóbb, mint a Michelin vagy Bridgestone. Ebben a méretben a francia 140 €/db lenne, ez meg 105 volt, ami azért így sem kis összeg. Még szerencse, hogy nem egy X6-ost vettem ;)

Ezekben a felnikben működik mind a 4 nyomásszenzor, így ez a hiba sem fog előjönni mostmár a műszerfalon.
Az óraállás 136350 km.

Ezen kívül körbenézte az autót a szerelő, és pár javítanivaló csak került a következő alkalomra:
-kiégett a bal oldali nappali menetjelző (izzót meg is rendeltem, mert a gyári 50€-ba fáj, ebayen találni 20 körül). A cseréhez - hacsak nincs extra kis kezed - le kell szerelni a lökhárítót. <3 modern autók :)
-a hátsó kipufogódob feletti hővisszaverő-lemez lóg, zörög. Újra fel kell fogatni
-a frissen kicserélt gumiharang fossa a zsírt, új bilincset kell rárakni.

Felírtam a téligumis fogyasztást: 2000 km alatt 58 km/h-s átlagsebességgel 6,1 l/100km-re adódott. Meglátjuk a nyári gumi változtat-e ezen valamit. Mindenesetre több, mint 1,8 tonnás önsúly mellett nagyon elégedett vagyok ezzel az értékkel. Pedig itt azért lehet neki nyomni, nem kell 110-130-cal gurulni ;)
km óra állás gumicserekor

Kommentek

Muki

Egy ilyen fiatal autó mindig nagy veszélyeket rejt anyagilag! :) A amúgy jó választás. Ha a költségeket is ilyen pedánsan vezeted, kíváncsi leszek egy év múlva milyen szám fog kijönni.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!