Archívum: 2017 (1)

Tevékenységtérkép

Visszapillantó javítása

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem poszttal, pontosabban van pár félkész, ami befejezésre vár.
Tegnap megvolt a szokásos olajcsere, szűrőcsere (motorolaj, gázolaj, lég- és pollenszűrő), fékfolyadék-csere, plusz felrakták a nyárigumikat. Muszáj volt szervízben csináltatni, mert tavaly már eléggé ráztak nagy sebességnél, így ki kellett őket centrírozni.

Ma pedig ránéztem egy hibára, ami a karácsony környéki -15 fokokban jött elő, nevezetesen a bal visszapillantó nem sötétedett automatikusan. Gyanítottam, hogy az állandóan ki-be hajló tükrök miatt fáradt el egy vezeték, a nagy hidegben amúgy is ridegebb minden.
Végül úgy néz ki, szegről-végről igazam volt, hisz kábelprobléma volt. Bár egy elvileg nem mozgó részen: a tükörlap alján korrodált el a forrasztás, nem is volt könnyű újra megfolyatni rajta a cint. Bele kellett pótolnom egy újabb vezetékdarabot is, mert a régi teljesen bepatinásodott. Némi legózás után sikerült is összerakni :)

Most viszont ismét működik minden, na jó azért pár apróságot leszámítva:
-be volt ütemezve mára a bal féltengely csere, mivel kattog (oka az, hogy sokáig nem vettem észre, hogy elszakadt gumiharanggal, és így kenés nélküli féltengelycsuklóval jártam), de a megrendelt alkatrész nem passzol, így jövő héten újratábla
-szólt a szervizes, hogy nem ég a középső féklámpa, oka ismeretlen...

Mindig van mit csinálni :)